De Omarming
 
Zet jongeren en hun omgeving weer in hun kracht


Groepsdynamiek

Observatie en begeleiding op locatie, in de groep, aan het team en/of aan de docent. Leer over communicatie, veiligheid en leerstijlen in de klas.


Aanvragen offerte 
KOSTEN

Vraag een offerte aan


WANNEER

Start in overleg


DOELGROEP

Voor groepen in het (speciaal) basisonderwijs


Loopt u als directeur, locatieleider of manager aan tegen een groep waar u geen grip op krijgt? Is de veiligheid en effectiviteit erg laag in deze groep? Middels deze coaching kan ik uw groep en leerkracht of agoog weer in hun kracht zetten en een prettig klimaat creëren.

Speciaal voor leerkrachten en agogen die op dit moment werken met een zeer lastige of intensieve groep. Wanneer je het gevoel hebt dat je niet meer aan inhoudelijke instructies toekomt. Je als beroepskracht het idee hebt dat je alleen maar 'politieagent' bent. Wil jij weer plezier ervaren in het lesgeven of voor een groep staan? Heb je behoefte aan handvatten en hulpmiddelen om weer rust en regelmaat in de groep te krijgen. Zodat je weer energie overhoud voor het inzetten en ontwikkelen van jouw kwaliteiten en vaardigheden. Vraag dan een offerte voor groepsdynamiek aan.

Programma

Dit coachtraject bestaat uit verschillende coachmomenten, waarin we ingaan op pedagogiek en didactiek. In dit traject zal de leerkracht centraal staan (waar u leerkracht leest, wordt ook agoog bedoelt). Het doel van dit traject is dat de leerkracht weer in zijn kracht staat. Hierdoor gaan aandacht, energie en tijd weer naar het lesgegeven. De leerkracht zal gecoacht worden in didactische vaardigheden, het inzetten van pedagogiek en het omgaan met diagnostiek in de groep. Dit wordt in samenwerking met leidinggevende, de leerkracht de groep en ouders gedaan. Denk hierbij aan individuele gesprekken, observaties en actieve coaching tijdens de les. Het is een traject gericht op het structureel verbeteren van het groepsklimaat en de professionaliteit van de leerkracht. Er zullen verschillende werkvormen ingezet worden, aangevuld met een werkmap en praktische tools. Het programma zal in hoofdlijnen bestaan uit:

  • Een eerste kennismaking.
  • Verschillende observaties.
  • Voorbeelden, handvatten, tips en actieve coaching in de les.
  • Aanzet tot ontwikkeling van een eigen kwaliteiten en visie.
  • Tips voor integratie van deze visie in de didactiek en pedagogiek in eigen klas.

Heeft u een klas of groep waarop u vastloopt neem dan contact op voor de mogelijkheden. Ik denk graag met u mee over inzet, uren en een passende oplossing. Direct een offerte aanvragen mag natuurlijk ook.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info