De Omarming
 
Zet jongeren en hun omgeving weer in hun kracht

Nieuws

14-05-2024 Update Nirvana's onderzoek

De Omarming blijft bovenal een organisatie voor en door conceptueel denkers. Dat maakt dat we altijd bruisen van de nieuwe ideeën en zo goed mogelijk willen analyseren wat nodig is. Daarom is Nirvana begonnen aan haar afstudeeronderzoek, waarin zij in kaart gaat brengen wat de behoefte is van conceptueel denkende leerlingen die uitvallen in het regulier onderwijs. Op dit moment neemt zij verschillende diepte-interviews af om de behoefte van de klant te verhelderen. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Nirvana (nbalsingh@deomarming.com).


14-05-2024 Verbetering organisatie en communicatie

De Omarming groeit. Dat is vooral heel positief maar brengt ook verandering met zich mee en vraagt aanpassing van ons. Extern is dat te merken aan een paar nieuwe gezichten en veranderende hulpverleners. Intern vraagt dit om het veder ontwikkelen en verbeteren van processen.

We groeien omdat de vraag enorm toeneemt en daar zijn we u heel dankbaar voor, maar het betekent ook dat er nog veel te veel kinderen hulp nodig hebben bij het omgaan met conceptueel denken. U heeft deze veranderingen vast gemerkt en dit heeft soms ook tot wat strubbelingen geleid. We werken er momenteel met het hele team hard aan om de organisatie en communicatie weer op orde te krijgen, zodat alles voor u en ons weer soepel verloopt. Tot die tijd rekenen we op uw begrip en horen we het graag als u ergens tegen aan loopt.


04-04-2024 Nirvana bij De Omarming

Sinds begin dit jaar is ook Nirvana te vinden bij De Omarming. Nirvana is een student aan de HAN van de opleiding Ondernemerschap en Retail Management en komt bij ons haar afstudeeronderzoek doen. Hierin gaat ze onder meer onderzoeken hoe we mensen beter kunnen bereiken en ons aanbod kunnen verbeteren.

We vinden het een erg leuke en interessante samenwerking en we zijn Nirvana erg dankbaar dat ze dat voor ons wil bestuderen, waardoor we onze kwaliteit veder kunnen verbeteren.


09-01-2024 De Omarming breidt verder uit

We beginnen het nieuwe jaar met een frisse start bij De Omarming. Zoals eerder benoemd hebben we er twee nieuwe gezichten bij en zijn we nu ook naar mooie nieuwe kamers verhuisd.

De kamers zitten nu in het begin van het gebouw, allemaal bij elkaar, waardoor we makkelijk te vinden zijn.


We zijn erg trots op de uitbreidingen en vernieuwingen en we hopen dat jullie er ook van kunnen genieten!28-11-2023 Nieuwe gezichten bij De Omarming

We verwelkomen twee nieuwe dames bij De Omarming, Marleen en Rixt!


Marleen is een zelfstandig coach en komt één dag in de week. Ze gaat coachingsgesprekken overnemen van Mirjam. We vinden het enorm fijn dat we nu meer klanten kunnen helpen en de wachtlijst kunnen verkleinen, terwijl we dezelfde kwaliteit bieden. Ook zijn we erg blij dat Marleen zich binnen De Omarming verder wil ontwikkelen.

Rixt is pedagoog en komt drie dagen in de week. Ze gaat meelopen met activiteiten, bijvoorbeeld voor leerlingen die uitvallen in school. Daarnaast zal ze Mirjam ook ondersteunen in individuele coaching en communicatie. We vinden het supertof dat Rixt bij De Omarming nog meer van haar eigen talenten wil ontdekken. We zien veel mogelijkheden voor haar en vinden het erg leuk dat De Omarming die kan bieden.


Beiden lopen ze komende week mee en gaan ze vanaf 1 december steeds meer zelfstandig aan de slag.


03-10-2023 Kristel bij De Omarming

Sinds kort loopt Kristel mee met Conceptueel leren en zal ze daar Mirjam een handje helpen. Ze deed af en toe al eens wat voor De Omarming, maar nu komt ze gezellig wat meer naar de voorgrond! Je kan haar tegen komen op maandag en dinsdag.


25-09-2023 Opleiding "Werken met conceptueel denkende kinderen en jongeren"

Dynamika organiseert de opleiding "Werken met conceptueel denkende kinderen en jongeren" voor docenten en andere professionals in het onderwijs. Mirjam is één van de trainers!

De opleiding is 6 dagen en bestaat uit...

  • een intakegesprek
  • een training van 4 aaneengesloten dagen
  • 1 aparte trainingsdag met Anne-Marie Hartmann
  • 1 aparte trainingsdag met Mirjam van Beekum

 

In de opleiding leer je over conceptueel denken, bijpassende studietechnieken en het begeleiden van jongeren en basisschoolkinderen.


Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie, bijvoorbeeld over wat u na afloop van de opleiding allemaal kan, lees dan veder op onderstaande website.
Geniaal op rechts - Opleiding voor docenten -

 

31-08-2023 Conceptueel leren weer van start

Conceptueel leren begint 12 september weer!

Eerder was dit bekent als 'Neurodiversiteit en huiswerk' op de website. Nu heeft het de nieuwe naam 'Conceptueel leren' gekregen, maar inhoudelijk blijven we het zelfde doen.

Mocht er nog behoefte zijn aan ondersteuning bij het huiswerk nadat de coaching is gestopt, dan kan je ook als particulier hier goed terecht!

Lees hier veder of meld je meteen aan!


24-08-2023 Wachtlijst

Op dit moment is er bij De Omarming een wachtlijst van uiterlijk 3 maanden.
Een intakegesprek is al wel mogelijk. Samen kan er dan gekeken worden wat de urgentie is en op welke termijn er plek is.


27-07-2023  Week van Dyslexie 2023

Tijdens de wereldwijde DYSLEXIA AWARENESS WEEK brengen HOI Foundation en Dyslexie Font de WEEK VAN DYSLEXIE.
Een week vol inspirerende off- en online sessies over het brede beeld van dyslexie voor ouders, leerkrachten, experts, werkgevers, kinderen en dyslectici zelf.

Zondag 1 oktober tot en met zondag 8 oktober zijn er verschillende activiteiten waarin u deel zou kunnen nemen. 
Bent u geïnteresseerd neem dan een kijkje door op de link hier onder te klikken!

Week van Dyslexie – positief kant van dyslexie voor dyslecten ouders onderwijzers en op de werkvloer.

08-06-2023  Neurodiversiteit training De Rots

Dit jaar hebben wij de leerkrachten van basisschool De Rots mogen trainen in het omgaan met Neurodiversiteit. Dit was een groot succes voor beide kanten en het zou ons geweldig lijken om dit in de toekomst vaker te doen!

 

‘’Goede kennismaking met conceptueel denken. Fijn zo informeel. Leuk mens ben je!’’

‘’Bijzonder leerzaam en zinvol!’’

‘’Mijn kijk op problemen bij kids is verbreed, fijn. Want zo kan ik meer/beter leerlingen helpen.’’

 

Met een gemiddelde evaluatie score van 4,7 van de 5.


Ben je enthousiast geworden en wil je weten wat er mogelijk is voor jouw school? Lees dan hier meer!

09-05-2023 Oproep onderzoek 'studeren met dyslexie'

‘Welke concrete handvatten kunnen we ontwikkelen
die studenten met dyslexie verder kunnen helpen bij
het studeren?’
Dit is de kernvraag van het master-onderzoek
Gezondheidspsychologie van Eli van der Borg.
Eli weet waar hij over praat. Hij is zelf dyslectisch,
rondde 15 jaar geleden zijn opleiding Sociaal
Pedagogische Hulpverlening af en is nu werkzaam
als therapeut.
Zijn onderzoek gaat over de relatie tussen dyslexie,
self efficacy (doelmatigheidsbeleving) en mindset.
Het onderzoek is digitaal en kost 10 minuten.
Het is fijn als veel studenten deze vragenlijst invullen
MET en ZONDER dyslexie. (Voor de controlegroep)
Werk je in het middelbaar, hoger en academisch onderwijs,
wil je dan deze vragenlijst aan je studenten doorspelen?
Heel veel dank vast!
Je kunt vragenlijst vinden via deze link:

 Voor vragen kun je contact opnemen met:
Eli van der Borg - Eliborg@hotmail.com

23-06-2020 3e Nieuwsbrief; wel of geen coaching inzetten...

In dit nummer

Neurodiversiteit, kan frustratie geven

MPA agenda 2020-2021

Onrust en verveling

Vraag & antwoord

Blog; Intrinsieke motivatie is even op

Dis maar een greep uit de artikelen van dit nummer. Bekijk of download de nieuwsbrief hier.

 17-04-2020 Mijn slaapkamer wordt ineens mijn klaslokaal...

Als conceptueel denker kun je vaak niet stoppen met denken. De ruimte is dan bepalend voor jouw productiviteit.

Voor vele is het nog niet vanzelfsprekend om deze drukte te controleren. Er zijn verschillende factoren die dit beïnvloeden. Een prettige omgeving is bepalend om tot werken te komen. Vooral jongeren weten vaak niet dat zij daar gevoelig voor zijn. Om overzicht te creëren is een rustige omgeving die werk uitstraalt belangrijk. Je slaapkamer is een veilige plek waar je gedachtes tot rust komen. Om daar te moeten werken voelt heel naar. Zonder dat je weet waarom, lukt het dan toch niet om aan het werk te gaan. Juist nu heb je die plek iedere dag nodig. Overleg of er een andere plek is in huis om te werken of verdeel je slaapkamer in twee ruimtes. Vragen? Bellen of mailen mag altijd.

Blog Tuinieren stopt mijn brein…

Mijn hoofd loopt over de afgelopen weken. Het thuiswerken en coachen op afstand vraagt veel creativiteit, aanpassingsvermogen en oplossingen. Als conceptueel denker word ik gelijk enthousiast en vliegen de ideeën en mogelijkheden als een orkaan door mijn hoofd.

Een orkaan als deze hoort bij mij, het geeft mij energie, enthousiasme en een injectie aan doorzettingsvermogen. Na drie dagen heb ik het gevoel dat mijn hoofd continu aan staat. Zodra ik veel te laat op bed lig, heb ik mezelf zo afgemat dat ik vanzelf in slaap val. Na drie dagen als een kip zonder kop rondrennen, is mijn takenlijst nog steeds niet korter. Wel is mijn humeur een stuk minder plezierig geworden. Als conceptueel denker stop ik letterlijk met pauzes en ontspannen, dan loopt die emmer vanzelf wel over. Deze Corona crisis levert ook stress op. Ik moet keuzes maken en oplossingen bedenken. Als ik letterlijk te veel in mijn hoofd zit, lukt het mij maar niet om besluiten te nemen. Ik blijf rondjes draaien in mijn gedachten en zie telkens nieuwe invalshoeken. Ik voel mij productief en tevreden. Mijn brein vindt het heerlijk om zo actief te zijn, maar dit is tegelijkertijd ook mijn valkuil. Want als conceptueel denker heb ik mijn gevoel nodig om besluiten te kunnen nemen. Op dit moment moet ik stoppen met denken en naar mijn gevoel luisteren. Maar waar is dat gebleven? Daarvoor moet ik letterlijk met mijn handen in de aarde, onkruid wieden of zo. Bewegen en de negatieve energie uit mijn lijf laten stromen. Zodra ik begin, verdwijnt deze in de grond. Mijn schouders zakken 10 centimeter, ik geniet van de bloemen en mijn hoofd maakt weer gelukshormonen aan. Mijn brein voelt weer rustig en ineens zie ik wel de oplossing. Nu kan ik wel rustig werken en ontspannen.

Vragen of tips? Bel 06 – 33 17 97 50 of mail mvanbeekum@deomarming.com

 01-04-2020 ‘20 minuten verder en nog niet begonnen...’

Na mijn ontbijt zou ik beginnen. Vervolgens heb ik opgeruimd en nu heb ik een kop thee vast en nog geen letter gelezen.

Voorheen werd ik dan gefrustreerd, ik was boos op mezelf. Mijn energie ging naar niet helpende gedachten. Waardoor de moed om aan mijn huiswerk te beginnen nog verder verdween. ‘Waar is die zelfdiscipline?’ Veel jongeren of ouders komen nu met deze vraag bij mij. Het woord zelfdiscipline wekt veel irritatie en onbegrip op bij jongeren. Het voelt als onmacht. Conceptueel denkers hebben deze opstart (lanterfanten) nodig om hun gedachten te ordenen. Om van het geheel tot het detail te komen. Daardoor kunnen zij zien waar ze moeten beginnen. Dus geen gebrek aan zelfdiscipline, maar wees lief voor jezelf en je zoon of dochter.


27-03-2020 Een moeder, over haar zoon met dyslexie…

‘Gisteravond kwam mijn zoon (groep acht) voor het eerst bij me liggen met een boek. Hij begon uit zichzelf te lezen.’

Zoon zei: ‘Even wat anders dan Corona, mijn hoofd is zo onrustig. Ik was vergeten hoe leuk dit boek is.’ Wanneer de druk van school wegvalt, valt ook het doel van de juf weg. Namelijk lezen om beter te leren lezen. Voor leerlingen met dyslexie is dit een relatief nutteloos doel. Nu zij thuis schoolwerk moeten maken, kunnen zij zelf meer de regie houden. Dat betekent: eigen doelen stellen, zelf het nut bepalen en eigen behoeften toelaten. Waardoor bijvoorbeeld lezen wel interessant en ontspannend wordt.


25-03-2020 Speciaal voor alle leerlingen in het VO

Je zult maar thuis zitten, van de een op de andere dag. Niet meer dagelijks je vrienden zien en iedere dag je ouders in jouw ‘aura’….

Je hebt vaak geroepen ‘ik wil niet naar school’. Maar zonder…? Ineens bemoeid iedereen zich met je. Je mag niet zomaar naar buiten. Je houdt je niet aan de 1,5 m afstand en thuis vinden ze lui. Mag je even wennen aan deze situatie! Het is crisis. Geen ritme, geen structuur, geen duidelijke regels. Waar je een haat-liefde verhouding mee hebt. Jij went aan deze situatie door; uit te slapen, je op je kamer op te sluiten en tegen je ouders in te gaan. Dat had je nodig. Nu, na een week kun je beginnen met huiswerk. En ja, jij snapt de regels ook.

Als je dan wil beginnen aan je huiswerk, heb je in eens heel veel mail, app's en opdrachten. Waar moet je dan beginnen? Misschien helpt één van deze stappenplannen.

19-03-2020 Twee dagen thuisschool en u draait overuren…

Nu heeft u uw kind geïnstalleerd in zijn digitale leslokaal, is uw woonkamer een werktuin geworden en uw huishouden een puinhoop.

Samen met uw kind bent u er eindelijk achter welke programma’s u moet gaan gebruiken, op welke tijden hij of zij online moet zijn en welke informatiekanalen u dagelijks in de gaten moet houden. Alleen dit lijkt al een dagtaak. Maar u heeft ook nog een huishouden, thuiswerk en u wil ook nog voor uw gezin zorgen. Dus laten we vooral ontspannen, deel de dag op uw eigen manier in en laat het lesgeven over aan de leerkracht. Ohja en lees al deze goedbedoelde onlinetips alleen als het voor u interessant, leuk of helpend is!

17-03-2020 Ineens moet u lesgeven als ouder…..

Daar zit u dan, plotseling drie weken thuis met uw kinderen. Drie weken vakantie zou u denken, maar toch voelt dit anders.

Niet alleen voor u, maar ook voor uw kinderen is dit vreemd. Spanning, emoties en het vakantiegevoel zijn logische gevoelens. Voor conceptueel denkers is even geen school wel prettig, de druk is even van de ketel. Als ouder hoeft u echt niet ineens leerkracht te zijn. Geef u zelf en de kinderen de ruimte om te ontspannen, te ontdekken en samen dingen te doen. Er zijn manieren genoeg om uw kinderen te laten leren zonder dat u ze les geeft. Behoefte aan tips of heeft u een vraag? Volg mij op facebook en WhatsApp.

20-02-2020 De Omarming bestaat drie jaar!

Op 1 maart 2017 ben ik officieel gestart met De Omarming, na jaren van dromen en plannen maken werd mijn ambitie om een eigen bedrijf te starten werkelijkheid. Nu drie jaar later ben ik trots........

Uitnodiging-De-Omarming-3-jaar_

11-12-2019 Huiswerk is altijd een strijd.

Veenendaal, 11-12-2019 – Heeft uw zoon of dochter weinig plezier in school? Ervaart u veel weerstand bij het maken van huiswerk en ziet u dat uw kind worstelt met lees- en schrijfopdrachten? Mogelijk heeft uw kind dyslexie, ad(h)d of heeft u daar vermoedens van. U wilt uw kind graag helpen, maar u heeft geen idee hoe.  

IMG_5335

Lees verder op de Veenendaalse krant

 

10-12-2019 Voor bezoekers van De Omarming is parkeren nog makkelijker.

IMG_7444

De Omarming is gevestigd aan de Frankeneng 20a5 in Ede, de ingang was niet altijd goed te vinden. Door bovenstaand bord is de juiste oprit nu ook zichtbaar vanaf de weg.

 

04-12-2019 Heb jij hem al besteld?

De MPA agenda 2020 is weer verkrijgbaar op www.omdys.shop

 


05-10-2019 De Omarming was aanwezig op de Dag van dyslexie 2019 in Amsterdam.

IMG_6670
IMG_6660

Tijdens de Nationale Dag van dyslexie heb ik een workshop snellezen voor kinderen gegeven. In deze 30 minuten hebben kinderen mogen ervaren, dat lezen ook leuk kan zijn. Dat ze echt wel kunnen lezen en hebben ze praktische tips ontvangen om zelf uit te proberen. De faalangst is hiermee nog niet weggenomen en het leestempo is niet binnen één workshop verbeterd. Wel hoop ik dat deze kinderen en hun ouders hebben ervaren dat er veel meer mogelijk is. Dat zij bij het uitproberen zelfvertrouwen en plezier kunnen ervaren. Misschien zijn er vandaag een paar kleine zaadjes geplant en komt er een vervolg om snellezen en leerstrategieën onder de knie te krijgen voor deze kinderen.

Daarnaast is er een hoop in ontwikkeling op het gebied van de visie en aanpak rondom dyslexie. Er worden bruggen gebouwd tussen ervaringsdeskundigen, professoren en universitair onderzoek, zowel nationaal als internationaal. Tijdens deze dag heb ik een aantal interessante mensen mogen ontmoeten en lezingen bijgewoond. Tevens is er nu ook een website speciaal voor en door kinderen met dyslexie www.happydyslectisch.nl mogelijk gemaakt door de HOI foundation.

01-10-2019 Laatste plek!

Groepstraining-neurodiversiteit
Groepstraining-neurodiversiteit

Start a.s. woensdag. Wil je nog voor de herfstvakantie grip krijgen op je studie. Meld je aan op www.deomarming.com #dyslexie #hoifoundation #dagvandyselxie #adhd  @ Ede, Netherlands

30-9-2019 Workshop Communicatie op de Werkvloer bij Werkkracht Ede.

IMG_1204
IMG_1204

Vorige week maandag heb ik mijn kennis op het gebied van #neurodiversiteit mogen delen in een workshop. Deze keer aan werkgevers en leidinggevenden die de gevolgen hiervan dagelijks ondervinden in de communicatie en aansturing op de werkvloer.
Wat een geïnteresseerd publiek mocht ik meemaken en wat is er hard gewerkt in 2 uur! Ik ben heel benieuwd wie zich inmiddels herkent in de lijn-denker of de conceptueel denker?
Dank Werkkracht en WerkgeversServicepunt Regio FoodValley

Poster_712131643528
Poster_712131643528


Nieuwe locatie!

IMG_5659
IMG_5659


Start 1e groepstraining: Neurodiversiteit & huiswerk!

In september gaat de eerste groepstraining voor tieners van start! Meld uw zoon of dochter nu vast aan en laat hem of haar vol zelfvertrouwen en met een vliegende start beginnen aan het nieuwe schooljaar. Na 8 weken kunnen zij zich zelfstandig ontplooien in het maken van huiswerk en toetsen, voor de rest van het schooljaar.

Lees verder op de pagina aanbod.

Neurodiversiteit-_-huiswerk_


Real Fit Ede, het leefstijlproject voor jongeren in Ede.

27 januari start de nieuwe groep! Meldt uw zoon of dochter snel aan door op deze knop te klikken  Real Fit Ede

Heeft u nog niet eerder gehoord van dit project of wilt u meer informatie kijk dan op bovenstaande pagina Real Fit Ede of gaan naar de Facebookpagina.

Nu verkrijgbaar de MPA agenda

http://omdys.shop

Na een aantal jaar van puzzelen uitproberen en ontwikkelen, kan ik eindelijk zeggen dat mijn mindmap agenda te koop is. Na mijn training bij  Dynamika in Amsterdam begreep ik niet waarom er nog geen agenda was, die past bij de beelddenker. Voor mij als dyslecticus werkt een reguliere agenda onoverzichtelijk en inefficiënt. Door het mindmappen tijdens werk en studie leek mij dit een ideale manier van agenderen, maar niet alleen voor mij. Aangezien vrijwel alle mensen met dyslexie en ADHD tegen hetzelfde probleem aanlopen wilde ik deze agenda doorontwikkelen en op de markt brengen. Na veel overleggen en uitproberen is er dan nu een eerste versie, die niet alleen geschikt is voor mensen met dyslexie of ADHD maar voor iedere conceptueel denker! Zo is mij gaandeweg gebleken tijdens de vele gesprekken die ik heb mogen voeren en voorbeelden die ik meekreeg.

Ik ben dan ook zeer trots dat hij vanaf 13 november 2018 in mijn webshop https://omdys.shop  te verkrijgen is. Het is een agenda die vraagt om anders denken en uitproberen. Na één maand werken met de MPA agenda is het helemaal jouw agenda.

De MPA agenda te vindt het een uitkomst of één grote chaos. Oftewel je bent een conceptueel denker of een lijndenker: neurodiversiteit – neuro typisch.


Eerste dyslexie en ADHD café in Eersel.

Donderdag 18 oktober heb ik een presentatie mogen geven in het eerste dyslexie café in Eersel. Het blijft een eer om te mogen vertellen over mijn passie in het coachen van kinderen en jongeren o.a. met dyslexie. Het is mooi om te ervaren dat er veel betrokkenheid is rondom dit onderwerp. Ik vind het fijn om te mogen zien dat verschillende mensen zich herkennen in mijn ervaringen en casussen die ik voorleg. Dat mensen enthousiast worden van erkenning en dat er veel vragen gesteld worden. Het is goed om te zien dat er een uiteenlopend publiek aanwezig was. Wat mij het meest bij blijft is dat er met aandacht geluisterd is naar een nieuwe visie een andere aanpak en er direct gezocht word naar mogelijkheden en oplossingen. We hebben elkaar nodig zowel de neuro-typen als de neurodiversen.


Beluister nu de Podcast.

Waarin ik vertel over mijn inzet als coach en de effecten daarvan.

https://soundcloud.com/dynamika-conceptueel-denkers/17-mirjam-22052018-ongewenst-gedrag-en-uitstelgedrag-leerlingcoach-wat-is-jouw-verhaal


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info