Leerlingbegeleiding
&   Coaching

Nieuws

27-03-2020 Een moeder, over haar zoon met dyslexie…

‘Gisteravond kwam mijn zoon (groep acht) voor het eerst bij me liggen met een boek. Hij begon uit zichzelf te lezen.’

Zoon zei: ‘Even wat anders dan Corona, mijn hoofd is zo onrustig. Ik was vergeten hoe leuk dit boek is.’ Wanneer de druk van school wegvalt, valt ook het doel van de juf weg. Namelijk lezen om beter te leren lezen. Voor leerlingen met dyslexie is dit een relatief nutteloos doel. Nu zij thuis schoolwerk moeten maken, kunnen zij zelf meer de regie houden. Dat betekent: eigen doelen stellen, zelf het nut bepalen en eigen behoeften toelaten. Waardoor bijvoorbeeld lezen wel interessant en ontspannend wordt.

Blog Zit ik nu zelf weer in de klas

Faalangst, conceptueel denken of gewoon dat ene vak waar je niet zo goed in bent. Iedere ouder herkent het wel. Als je kind aan zijn huiswerk zit en dan een vraag stelt over dat ene vak. Je luistert al niet meer naar de vraag en voelt je direct weer de leerling in de klas.

Toen ik besloot om mijn pedagogische kwaliteiten in het speciaal onderwijs in te zetten, overviel mij hetzelfde gevoel. Direct in de eerste les. Het vak deed er niet toe. Er werd namelijk van mij verwacht dat ik op het schoolbord dingen opschreef. Dat is op zich heel logisch en nuttig, alleen maak ik als dyslectica nog wel eens wat spelfouten. Hop daar was die oude faalangst weer. Ik voelde mij onzeker, begon te trillen, kreeg blossen op mijn wangen en kwam niet meer uit mijn woorden.

Als leerling kon ik vroeger niet altijd aansluiten bij de instructie en vond ik bepaalde opdrachten nutteloos. Als leerkracht moest ik diezelfde instructies en opdrachten weer gebruiken.Dat frustreerde mij. Inmiddels weet ik dat dit voortkomt uit mijn conceptueel denken en heb ik mij nieuwe handvatten eigen gemaakt. Waardoor mijn faalangst veel minder is en mijn prestaties in bijvoorbeeld taal zijn verbeterd. Ook kan ik nu creatieve alternatieven bedenken bij het aanleren van lesstof aan kinderen.

Heeft u als ouders nu ook ineens deze gevoelens, doordat u ineens uw kind moet ‘lesgeven’? Weet dan dat deze gevoelens heel normaal zijn. Uw kind mag dat zien. Daarin kan hij zichzelf herkennen. Samen kunt u zoeken naar een andere manier waarop uw kind de lesstof ook kan oefenen. Zet uw creativiteit in en als het even niet gaat, dan maar even niet.  

Vragen of tips? Bel 06 – 33 17 97 50 of mail mvanbeekum@deomarming.com

Wilt u meer ervaringen van ouders lezen of informatie hoe u met uw eigen ervaring kan omgaan kijk dan op www.dynamika.nl.

25-03-2020 Speciaal voor alle leerlingen in het VO

Je zult maar thuis zitten, van de een op de andere dag. Niet meer dagelijks je vrienden zien en iedere dag je ouders in jouw ‘aura’….

Je hebt vaak geroepen ‘ik wil niet naar school’. Maar zonder…? Ineens bemoeid iedereen zich met je. Je mag niet zomaar naar buiten. Je houdt je niet aan de 1,5 m afstand en thuis vinden ze lui. Mag je even wennen aan deze situatie! Het is crisis. Geen ritme, geen structuur, geen duidelijke regels. Waar je een haat-liefde verhouding mee hebt. Jij went aan deze situatie door; uit te slapen, je op je kamer op te sluiten en tegen je ouders in te gaan. Dat had je nodig. Nu, na een week kun je beginnen met huiswerk. En ja, jij snapt de regels ook.

Als je dan wil beginnen aan je huiswerk, heb je in eens heel veel mail, app's en opdrachten. Waar moet je dan beginnen? Misschien helpt één van deze stappenplannen.

19-03-2020 Twee dagen thuisschool en u draait overuren…

Nu heeft u uw kind geïnstalleerd in zijn digitale leslokaal, is uw woonkamer een werktuin geworden en uw huishouden een puinhoop.

Samen met uw kind bent u er eindelijk achter welke programma’s u moet gaan gebruiken, op welke tijden hij of zij online moet zijn en welke informatiekanalen u dagelijks in de gaten moet houden. Alleen dit lijkt al een dagtaak. Maar u heeft ook nog een huishouden, thuiswerk en u wil ook nog voor uw gezin zorgen. Dus laten we vooral ontspannen, deel de dag op uw eigen manier in en laat het lesgeven over aan de leerkracht. Ohja en lees al deze goedbedoelde onlinetips alleen als het voor u interessant, leuk of helpend is!

17-03-2020 Ineens moet u lesgeven als ouder…..

Daar zit u dan, plotseling drie weken thuis met uw kinderen. Drie weken vakantie zou u denken, maar toch voelt dit anders.

Niet alleen voor u, maar ook voor uw kinderen is dit vreemd. Spanning, emoties en het vakantiegevoel zijn logische gevoelens. Voor conceptueel denkers is even geen school wel prettig, de druk is even van de ketel. Als ouder hoeft u echt niet ineens leerkracht te zijn. Geef u zelf en de kinderen de ruimte om te ontspannen, te ontdekken en samen dingen te doen. Er zijn manieren genoeg om uw kinderen te laten leren zonder dat u ze les geeft. Behoefte aan tips of heeft u een vraag? Volg mij op facebook en WhatsApp.

20-02-2020 De Omarming bestaat drie jaar!

Op 1 maart 2017 ben ik officieel gestart met De Omarming, na jaren van dromen en plannen maken werd mijn ambitie om een eigen bedrijf te starten werkelijkheid. Nu drie jaar later ben ik trots........

 • Uitnodiging-De-Omarming-3-jaar_

11-12-2019 Huiswerk is altijd een strijd.

Veenendaal, 11-12-2019 – Heeft uw zoon of dochter weinig plezier in school? Ervaart u veel weerstand bij het maken van huiswerk en ziet u dat uw kind worstelt met lees- en schrijfopdrachten? Mogelijk heeft uw kind dyslexie, ad(h)d of heeft u daar vermoedens van. U wilt uw kind graag helpen, maar u heeft geen idee hoe.  

 • IMG_5335

Lees verder op de Veenendaalse krant

 

10-12-2019 Voor bezoekers van De Omarming is parkeren nog makkelijker.

 • IMG_7444

De Omarming is gevestigd aan de Frankeneng 20a5 in Ede, de ingang was niet altijd goed te vinden. Door bovenstaand bord is de juiste oprit nu ook zichtbaar vanaf de weg.

 

04-12-2019 Heb jij hem al besteld?

De MPA agenda 2020 is weer verkrijgbaar op www.omdys.shop

 


05-10-2019 De Omarming was aanwezig op de Dag van dyslexie 2019 in Amsterdam.

 • IMG_6670
 • IMG_6660

Tijdens de Nationale Dag van dyslexie heb ik een workshop snellezen voor kinderen gegeven. In deze 30 minuten hebben kinderen mogen ervaren, dat lezen ook leuk kan zijn. Dat ze echt wel kunnen lezen en hebben ze praktische tips ontvangen om zelf uit te proberen. De faalangst is hiermee nog niet weggenomen en het leestempo is niet binnen één workshop verbeterd. Wel hoop ik dat deze kinderen en hun ouders hebben ervaren dat er veel meer mogelijk is. Dat zij bij het uitproberen zelfvertrouwen en plezier kunnen ervaren. Misschien zijn er vandaag een paar kleine zaadjes geplant en komt er een vervolg om snellezen en leerstrategieën onder de knie te krijgen voor deze kinderen.

Daarnaast is er een hoop in ontwikkeling op het gebied van de visie en aanpak rondom dyslexie. Er worden bruggen gebouwd tussen ervaringsdeskundigen, professoren en universitair onderzoek, zowel nationaal als internationaal. Tijdens deze dag heb ik een aantal interessante mensen mogen ontmoeten en lezingen bijgewoond. Tevens is er nu ook een website speciaal voor en door kinderen met dyslexie www.happydyslectisch.nl mogelijk gemaakt door de HOI foundation.

01-10-2019 Laatste plek!

 • Groepstraining-neurodiversiteit
  Groepstraining-neurodiversiteit

Start a.s. woensdag. Wil je nog voor de herfstvakantie grip krijgen op je studie. Meld je aan op www.deomarming.com #dyslexie #hoifoundation #dagvandyselxie #adhd  @ Ede, Netherlands

30-9-2019 Workshop Communicatie op de Werkvloer bij Werkkracht Ede.

 • IMG_1204
  IMG_1204

Vorige week maandag heb ik mijn kennis op het gebied van #neurodiversiteit mogen delen in een workshop. Deze keer aan werkgevers en leidinggevenden die de gevolgen hiervan dagelijks ondervinden in de communicatie en aansturing op de werkvloer.
Wat een geïnteresseerd publiek mocht ik meemaken en wat is er hard gewerkt in 2 uur! Ik ben heel benieuwd wie zich inmiddels herkent in de lijn-denker of de conceptueel denker?
Dank Werkkracht en WerkgeversServicepunt Regio FoodValley

 • Poster_712131643528
  Poster_712131643528


Nieuwe locatie!

 • IMG_5659
  IMG_5659


Start 1e groepstraining: Neurodiversiteit & huiswerk!

In september gaat de eerste groepstraining voor tieners van start! Meld uw zoon of dochter nu vast aan en laat hem of haar vol zelfvertrouwen en met een vliegende start beginnen aan het nieuwe schooljaar. Na 8 weken kunnen zij zich zelfstandig ontplooien in het maken van huiswerk en toetsen, voor de rest van het schooljaar.

Lees verder op de pagina aanbod.

 • Neurodiversiteit-_-huiswerk_


Real Fit Ede, het leefstijlproject voor jongeren in Ede.

27 januari start de nieuwe groep! Meldt uw zoon of dochter snel aan door op deze knop te klikken  Real Fit Ede

Heeft u nog niet eerder gehoord van dit project of wilt u meer informatie kijk dan op bovenstaande pagina Real Fit Ede of gaan naar de Facebookpagina.

Nu verkrijgbaar de MPA agenda

http://omdys.shop

Na een aantal jaar van puzzelen uitproberen en ontwikkelen, kan ik eindelijk zeggen dat mijn mindmap agenda te koop is. Na mijn training bij  Dynamika in Amsterdam begreep ik niet waarom er nog geen agenda was, die past bij de beelddenker. Voor mij als dyslecticus werkt een reguliere agenda onoverzichtelijk en inefficiënt. Door het mindmappen tijdens werk en studie leek mij dit een ideale manier van agenderen, maar niet alleen voor mij. Aangezien vrijwel alle mensen met dyslexie en ADHD tegen hetzelfde probleem aanlopen wilde ik deze agenda doorontwikkelen en op de markt brengen. Na veel overleggen en uitproberen is er dan nu een eerste versie, die niet alleen geschikt is voor mensen met dyslexie of ADHD maar voor iedere conceptueel denker! Zo is mij gaandeweg gebleken tijdens de vele gesprekken die ik heb mogen voeren en voorbeelden die ik meekreeg.

Ik ben dan ook zeer trots dat hij vanaf 13 november 2018 in mijn webshop https://omdys.shop  te verkrijgen is. Het is een agenda die vraagt om anders denken en uitproberen. Na één maand werken met de MPA agenda is het helemaal jouw agenda.

De MPA agenda te vindt het een uitkomst of één grote chaos. Oftewel je bent een conceptueel denker of een lijndenker: neurodiversiteit – neuro typisch.


Eerste dyslexie en ADHD café in Eersel.

Donderdag 18 oktober heb ik een presentatie mogen geven in het eerste dyslexie café in Eersel. Het blijft een eer om te mogen vertellen over mijn passie in het coachen van kinderen en jongeren o.a. met dyslexie. Het is mooi om te ervaren dat er veel betrokkenheid is rondom dit onderwerp. Ik vind het fijn om te mogen zien dat verschillende mensen zich herkennen in mijn ervaringen en casussen die ik voorleg. Dat mensen enthousiast worden van erkenning en dat er veel vragen gesteld worden. Het is goed om te zien dat er een uiteenlopend publiek aanwezig was. Wat mij het meest bij blijft is dat er met aandacht geluisterd is naar een nieuwe visie een andere aanpak en er direct gezocht word naar mogelijkheden en oplossingen. We hebben elkaar nodig zowel de neuro-typen als de neurodiversen.


Beluister nu de Podcast.

Waarin ik vertel over mijn inzet als coach en de effecten daarvan.

https://soundcloud.com/dynamika-conceptueel-denkers/17-mirjam-22052018-ongewenst-gedrag-en-uitstelgedrag-leerlingcoach-wat-is-jouw-verhaal


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram