Leerlingbegeleiding
&   Coaching

Nieuws

20-02-2020 De Omarming bestaat drie jaar!

Op 1 maart 2017 ben ik officieel gestart met De Omarming, na jaren van dromen en plannen maken werd mijn ambitie om een eigen bedrijf te starten werkelijkheid. Nu drie jaar later ben ik trots........

 • Uitnodiging-De-Omarming-3-jaar_

Blog Die laatste uren van het weekend…

Iedere zondag weer, zit ik onrustig op de bank. Overdag valt het nog wel mee, maar tegen de avond word ik onzeker; breekt het zweet me uit en woedt er een hevige discussie in mijn hoofd: weekend of werkvoorbereiding?

De hele dag komen er dezelfde gedachten in mij op. Het is alsof ik voor de spiegel sta en tegen mezelf spreek. Het enige dat ik dan hoor is ‘Je moet nog heel veel doen.’ En dan dat gevoel, dat ik maar niet kan verklaren en niet kan omschrijven. Als het zou moeten komt het neer op ‘Je hebt dingen NIET (goed) gedaan.’

Heel veel kinderen en jongeren, die ik begeleid hebben dat ook. Ze zijn zenuwachtig, somber en soms zelfs boos. Ze willen niet aan school denken, maar kunnen er ook niet mee stoppen. Als ouder wil je ze helpen, laten ontspannen, maar hoe? Soms voel je dit zelf misschien ook wel en is het voor jou net zo ongrijpbaar.

Sinds ik de training neurodiversiteit heb gevolgd, weet ik waardoor dit komt. Het ligt niet aan het werk of de school. Het komt doordat ik conceptueel denker ben en gewend ben geraakt aan het gevoel dat ik niet aan de verwachting ga voldoen. Een rondje past nu eenmaal niet door een rechthoekig gat. Nu weet ik dat het helpt om daadwerkelijk voor die spiegel te gaan staan en te relativeren. Ik maak de dingen klein. Benoem wat ik werkelijk morgen moet doen en vertel mezelf dat ik dit prima kan. ‘Ik kan aanwezig zijn. Ik kan luisteren. Ik kan plezier hebben met collega’s.’ Met zijn allen op zondagmiddag voor de spiegel.

11-12-2019 Huiswerk is altijd een strijd.

Veenendaal, 11-12-2019 – Heeft uw zoon of dochter weinig plezier in school? Ervaart u veel weerstand bij het maken van huiswerk en ziet u dat uw kind worstelt met lees- en schrijfopdrachten? Mogelijk heeft uw kind dyslexie, ad(h)d of heeft u daar vermoedens van. U wilt uw kind graag helpen, maar u heeft geen idee hoe.  

 • IMG_5335

Lees verder op de Veenendaalse krant

 

10-12-2019 Voor bezoekers van De Omarming is parkeren nog makkelijker.

 • IMG_7444

De Omarming is gevestigd aan de Frankeneng 20a5 in Ede, de ingang was niet altijd goed te vinden. Door bovenstaand bord is de juiste oprit nu ook zichtbaar vanaf de weg.

 

04-12-2019 Heb jij hem al besteld?

De MPA agenda 2020 is weer verkrijgbaar op www.omdys.shop

 


05-10-2019 De Omarming was aanwezig op de Dag van dyslexie 2019 in Amsterdam.

 • IMG_6670
 • IMG_6660

Tijdens de Nationale Dag van dyslexie heb ik een workshop snellezen voor kinderen gegeven. In deze 30 minuten hebben kinderen mogen ervaren, dat lezen ook leuk kan zijn. Dat ze echt wel kunnen lezen en hebben ze praktische tips ontvangen om zelf uit te proberen. De faalangst is hiermee nog niet weggenomen en het leestempo is niet binnen één workshop verbeterd. Wel hoop ik dat deze kinderen en hun ouders hebben ervaren dat er veel meer mogelijk is. Dat zij bij het uitproberen zelfvertrouwen en plezier kunnen ervaren. Misschien zijn er vandaag een paar kleine zaadjes geplant en komt er een vervolg om snellezen en leerstrategieën onder de knie te krijgen voor deze kinderen.

Daarnaast is er een hoop in ontwikkeling op het gebied van de visie en aanpak rondom dyslexie. Er worden bruggen gebouwd tussen ervaringsdeskundigen, professoren en universitair onderzoek, zowel nationaal als internationaal. Tijdens deze dag heb ik een aantal interessante mensen mogen ontmoeten en lezingen bijgewoond. Tevens is er nu ook een website speciaal voor en door kinderen met dyslexie www.happydyslectisch.nl mogelijk gemaakt door de HOI foundation.

01-10-2019 Laatste plek!

 • Groepstraining-neurodiversiteit
  Groepstraining-neurodiversiteit

Start a.s. woensdag. Wil je nog voor de herfstvakantie grip krijgen op je studie. Meld je aan op www.deomarming.com #dyslexie #hoifoundation #dagvandyselxie #adhd  @ Ede, Netherlands

30-9-2019 Workshop Communicatie op de Werkvloer bij Werkkracht Ede.

 • IMG_1204
  IMG_1204

Vorige week maandag heb ik mijn kennis op het gebied van #neurodiversiteit mogen delen in een workshop. Deze keer aan werkgevers en leidinggevenden die de gevolgen hiervan dagelijks ondervinden in de communicatie en aansturing op de werkvloer.
Wat een geïnteresseerd publiek mocht ik meemaken en wat is er hard gewerkt in 2 uur! Ik ben heel benieuwd wie zich inmiddels herkent in de lijn-denker of de conceptueel denker?
Dank Werkkracht en WerkgeversServicepunt Regio FoodValley

 • Poster_712131643528
  Poster_712131643528


Nieuwe locatie!

 • IMG_5659
  IMG_5659


Start 1e groepstraining: Neurodiversiteit & huiswerk!

In september gaat de eerste groepstraining voor tieners van start! Meld uw zoon of dochter nu vast aan en laat hem of haar vol zelfvertrouwen en met een vliegende start beginnen aan het nieuwe schooljaar. Na 8 weken kunnen zij zich zelfstandig ontplooien in het maken van huiswerk en toetsen, voor de rest van het schooljaar.

Lees verder op de pagina aanbod.

 • Neurodiversiteit-_-huiswerk_


Real Fit Ede, het leefstijlproject voor jongeren in Ede.

27 januari start de nieuwe groep! Meldt uw zoon of dochter snel aan door op deze knop te klikken  Real Fit Ede

Heeft u nog niet eerder gehoord van dit project of wilt u meer informatie kijk dan op bovenstaande pagina Real Fit Ede of gaan naar de Facebookpagina.

Nu verkrijgbaar de MPA agenda

http://omdys.shop

Na een aantal jaar van puzzelen uitproberen en ontwikkelen, kan ik eindelijk zeggen dat mijn mindmap agenda te koop is. Na mijn training bij  Dynamika in Amsterdam begreep ik niet waarom er nog geen agenda was, die past bij de beelddenker. Voor mij als dyslecticus werkt een reguliere agenda onoverzichtelijk en inefficiënt. Door het mindmappen tijdens werk en studie leek mij dit een ideale manier van agenderen, maar niet alleen voor mij. Aangezien vrijwel alle mensen met dyslexie en ADHD tegen hetzelfde probleem aanlopen wilde ik deze agenda doorontwikkelen en op de markt brengen. Na veel overleggen en uitproberen is er dan nu een eerste versie, die niet alleen geschikt is voor mensen met dyslexie of ADHD maar voor iedere conceptueel denker! Zo is mij gaandeweg gebleken tijdens de vele gesprekken die ik heb mogen voeren en voorbeelden die ik meekreeg.

Ik ben dan ook zeer trots dat hij vanaf 13 november 2018 in mijn webshop https://omdys.shop  te verkrijgen is. Het is een agenda die vraagt om anders denken en uitproberen. Na één maand werken met de MPA agenda is het helemaal jouw agenda.

De MPA agenda te vindt het een uitkomst of één grote chaos. Oftewel je bent een conceptueel denker of een lijndenker: neurodiversiteit – neuro typisch.


Eerste dyslexie en ADHD café in Eersel.

Donderdag 18 oktober heb ik een presentatie mogen geven in het eerste dyslexie café in Eersel. Het blijft een eer om te mogen vertellen over mijn passie in het coachen van kinderen en jongeren o.a. met dyslexie. Het is mooi om te ervaren dat er veel betrokkenheid is rondom dit onderwerp. Ik vind het fijn om te mogen zien dat verschillende mensen zich herkennen in mijn ervaringen en casussen die ik voorleg. Dat mensen enthousiast worden van erkenning en dat er veel vragen gesteld worden. Het is goed om te zien dat er een uiteenlopend publiek aanwezig was. Wat mij het meest bij blijft is dat er met aandacht geluisterd is naar een nieuwe visie een andere aanpak en er direct gezocht word naar mogelijkheden en oplossingen. We hebben elkaar nodig zowel de neuro-typen als de neurodiversen.


Beluister nu de Podcast.

Waarin ik vertel over mijn inzet als coach en de effecten daarvan.

https://soundcloud.com/dynamika-conceptueel-denkers/17-mirjam-22052018-ongewenst-gedrag-en-uitstelgedrag-leerlingcoach-wat-is-jouw-verhaal


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram