Leerlingbegeleiding
&   Coaching

Blog Die laatste uren van het weekend…

Iedere zondag weer, zit ik onrustig op de bank. Overdag valt het nog wel mee, maar tegen de avond word ik onzeker; breekt het zweet me uit en woedt er een hevige discussie in mijn hoofd: weekend of werkvoorbereiding?

De hele dag komen er dezelfde gedachten in mij op. Het is alsof ik voor de spiegel sta en tegen mezelf spreek. Het enige dat ik dan hoor is ‘Je moet nog heel veel doen.’ En dan dat gevoel, dat ik maar niet kan verklaren en niet kan omschrijven. Als het zou moeten komt het neer op ‘Je hebt dingen NIET (goed) gedaan.’

Heel veel kinderen en jongeren, die ik begeleid hebben dat ook. Ze zijn zenuwachtig, somber en soms zelfs boos. Ze willen niet aan school denken, maar kunnen er ook niet mee stoppen. Als ouder wil je ze helpen, laten ontspannen, maar hoe? Soms voel je dit zelf misschien ook wel en is het voor jou net zo ongrijpbaar.

Sinds ik de training neurodiversiteit heb gevolgd, weet ik waardoor dit komt. Het ligt niet aan het werk of de school. Het komt doordat ik conceptueel denker ben en gewend ben geraakt aan het gevoel dat ik niet aan de verwachting ga voldoen. Een rondje past nu eenmaal niet door een rechthoekig gat. Nu weet ik dat het helpt om daadwerkelijk voor die spiegel te gaan staan en te relativeren. Ik maak de dingen klein. Benoem wat ik werkelijk morgen moet doen en vertel mezelf dat ik dit prima kan. ‘Ik kan aanwezig zijn. Ik kan luisteren. Ik kan plezier hebben met collega’s.’ Met zijn allen op zondagmiddag voor de spiegel.


Blog De Omarming
Die laatste uren van het weekend...
Blog De Omarming januari 2020.pdf (198.92KB)
Blog De Omarming
Die laatste uren van het weekend...
Blog De Omarming januari 2020.pdf (198.92KB)
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram