Leerlingbegeleiding
&   Coaching

Individuele coaching

Wanneer kies je voor individuele coaching?

  • Wanneer je als ouder of jij zelf merkt dat je vastloopt in communicatie met leerkrachten of collega's. Je voelt je vaak niet begrepen, doordat de ander je regelmatig onderbreekt of achteraf hetzelfde lijkt te concluderen als jij aan het begin van het gesprek. Daarbij komt dat op school jij of je kind vaak niet de resultaten haalt naar de tijd en inspanning die geleverd is. Wanneer niet duidelijk is wat de oorzaak hiervan is, maar frustratie, vermoeidheid en (faal-)angst de overhand neemt is coaching zeer zeker op zijn plaats.
  • Als school kunt u individuele coaching inzetten, veelal heeft de leerkracht dezelfde zorgen als ouders rondom een leerling. Coaching kan dan ingekocht worden via Jeugd FoodValley of door school zelf.
  • Wanneer uw kind of leerling leerproblemen heeft of een diagnose als dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, HSP, hoogbegaafd en autisme en dreigt vast te lopen in persoonlijke ontwikkeling en/of onderwijs.

In de coaching komen onderwerpen als neurodiversiteit, faalangst, leervaardigheden, communicatie vaardigheden, planning en organisatie aan bod. Alle coaching die geboden wordt is maatwerk en aangepast aan de leeftijd. Gemiddeld wordt de coaching over drie maanden aangeboden. Voor kinderen in het basis onderwijs is verlenging middels 'Neurodiversiteit & huiswerk!' of arrangement begeleiding binnen school aan te raden. Doordat het eigen maken van nieuwe strategieën en het aanreiken van succeservaringen bij jonge kinderen meer oefening nodig heeft. Bent u geïnteresseerd meld u dan aan via de knop rechts bovenaan of wilt u als ouder of school meer informatie neem dan contact op.

De intensiteit van de inzet in deze drie maanden is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. Gemiddeld kunt u denken aan een 20 tot 26 uur.

  • FullSizeRender
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram